tiistai 25. helmikuuta 2014

Taas paljon kuulumisia koko laumalta

Meidän "poikamieslauma" koki pienen muutoksen, kun pilkkuheppa Karol muutti pois ja heti seuraavana päivänä talliin muutti 4v Hessin Pätmän "Pätkis" joka liitettiin tähän poikaporukkaan. Kyllä oli taas leikkiä täynnä laidun ja Pätkis johdatti lauman myöskin hurjaan laukkaan ympäri laidunta, monta kertaa! Ne ovat leikkineet nyt todella paljon, etenkin Pätkis ja Leija ovat todelliset painikaverit ja niitä on ihanaa katsella, kun on pojilla niin hauskaa toistensa kanssa...












Bonosta on tullut todella hieno pieni ratsuponi, se osaa jo laukata ratsastajan kera ja on väläyttänyt kentällä lahjoja vaikka koulupuolelle. :) Bonolle sanomme heipat viikonloppuna ja toivotamme onnea ja menestystä jatkoon!



Latten kanssa treenit jatkuvat. Se on liikkunut paljon paremmin nyt kengät saatuaan! Remonttisuitset saapuivat ja taitavat olla oikein hyvä vaihtoehto myöskin Lattelle. Vielä pohditaan sopivampaa kuolainta, tämä kolmipala on liian elävä suussa ja nivel taas nappaa kitalakeen ikävästi, suora on liian stabiili... Vaikeaa!





Tutti ottaa harppauksia eteenpäin ja se on kyllä ehdottomasti nyt sellainen minun hyvän mielen ratsuni - sen kanssa hymyilyttää aina ja ratsastuksen jälkeen fiilis on mahtava! Ihana poni <3 Tutti toivottavasti löytäisi pian uuden kodin, peukut pystyssä ja saa edelleenkin siitä soitella ja tulla katsomaan!


Leijan kanssa on jatkettu ohjasajoharjoituksia ja käyty toki myös selässä tasaisesti. Sen kanssa täytyy ottaa aika rauhallisesti ja tehdä paljon toistoja, jotta siitä tulee ratsastajaansa luottavainen ja mahdollisimman tasainen ratsu jonka kanssa on mahdollisuudet pärjätä myöskin tämän ratsutusjakson jälkeen. Se on vielä ensi kuukauden ratsutuksessa ja tarkoitus on nyt vielä tämä viikko pyöriä pyöröaitauksessa ja ensi viikosta lähtien työskennellä jo kentällä, alkuun liinassa ja pian jo ihan itsenäisestikin. Se on todella fiksu ja nykyään myös hirmu rauhallinen, tyytyväisen oloinen nuori.

Firen kanssa on ollut selkäongelmia, jotka alkavat onneksi olla jo takana päin. Uusi satula on hankinnan alla, kunhan vanhan saa myytyä (Kieffer Wien DL 17", leveys medium!) - se on kasvanut tuosta satulastaan jo ulos eli se on jäänyt kapeaksi. Tänään Fire liikkui kentällä juoksuttaessa jo TODELLA hyvin ja teki jopa ilopukkeja, halusi laukata monta monta kierrosta ja otti muutamat spurtit... Todella hyvä merkki hevoselta, joka ei halunnut juuri eteenpäin liikkua vielä viikko sitten. Aika hieno siitä tulee, kunhan saadaan sekä läskiä että lihasta sen ympärille! Mahtavaa ravia päästeli menemään tänäänkin, siinä loksahti suu jos toinen kentän reunalla auki...

Tälläistä meille ja kuten näette kuvista, maisemat ovat aika keväiset! Helmikuuta eletään ja kenttä on täysin sula, sekä paria pientä lätäkköä vaille kuiva. Ihanaa, kun tulee kevät näin pian - kesäkin on siis kohta jo ovella!

1 kommentti: