tiistai 11. helmikuuta 2014

Latte-poni ja muita riiviöitä

Latten kanssa päädyin tänään kentälle, koska pyöröaitaus on yhtä suurta järveä. Ah nämä Suomen kelit! Kesät ja talvet menevät hienosti, syksyisin ja keväisin tulee aina vähän - ellei vähän enemmänkin - ikävä takaisin Australiaan... Kenttä on aika lillua myös, mutta ratsastuskunnossa kuitenkin. Aika nopean juoksutuksen jälkeen nousin Latten selkään, sillä ei ole kunto vielä hyvä joten puolen tunnin juoksutus + ratsastus -kokonaisuus tekee sille jo satulan alle aikamoisen vaahtokerroksen...


Työskentelin lähinnä ravissa, koska tämä oli meidän ensimmäinen kerta kentällä ja siinä askellajissa sain ponin parhaiten ratsastettua kummallekin pohkeelle ja se pystyi myös keskittymään paremmin. Käynnissä homma levisi käsiin ja kaikenlaiseen säätämiseen meni suurin osa keskittymisestä, laukkaa en taas vielä viitsinyt ottaa, koska Latte tuntui arkovan sen verran kovasti kavioitaan vaikka kentän pohja pehmeä olikin. Se saa onneksi kengät ensi viikolla.


Hirmuisen herkkä se on ja nyt selvästikin jo raspauksen tarpeessa joka siis koittaa huomenna. Klippaustakin mietiskelin, mutta katsotaan mihin päädyn. Toisaalta en haluaisi siihen loimitusrumbaan, toisaalta "vaahtoponi" ei myöskään ole mieluisa vaihtoehto ja Lattella olisi kuitenkin tarkoitus alkaa nopeasti myös valmentautumaan (heti kun kunto kestää koko tunnin ratsastuksen). Tuumailen, huomenna olisi otollinen ajankohta klippaukselle, koska raspaukseen Latte luultavasti kuitenkin rauhoitetaan.

Riiviöponitkin pääsivät tänään jälleen työn makuun! Leijasta tuli virallisesti ratsu. ;) Sen selässä on nyt oltu ja kävelty taluttajan kera. Kovasti se jännitti, mutta hienosti oppi lähtemään painolla ja pohkeella liikkeelle sekä vähän jo kääntymäänkin. Ei se paljon vielä ymmärrä mistään tietenkään, mutta hiljaa hyvä tulee ja ensi kerralla yritämme "karistaa taluttajan kannoiltamme" - vähintäänkin sinne keskelle pyöröaitausta liinan päähän jos ei ihan irti asti vielä uskalleta lähteä. Sinänsä pyörössä on kohtalaisen turvallista olla ilman taluttajaa/liinamiestäkin, jos on joku tarvittaessa ajamassa ponia eteenpäin mikäli poni päättää alkaa esimerkiksi rodeohevoseksi.

Bonolla köpsöteltiin pyöröaitausta ympäri käynnissä ja ravissa ja sen kanssa suunnataan mahdollisimman pian kentälle harjoittelemaan lisää. Se vaikuttaa kyllä varsin fiksulta pikkumieheltä!



Kisoista tulossa postauste heti, kun saan videot nettiin. Ruusukkeita tuotiin kotiin, sen verran voin paljastaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti