keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Riiviölauma opettelee ohjasajon saloihin

Kaikki uudet tulokkaat ovat aloittaneet nyt työt. Pikkuriiviöitä on totuteltu pyöröaitaukseen ja hiljalleen myös ohjasajoon. Pahoittelen, että sitä lupaamaani videota tästä totutteluvaiheesta en nyt saanut... Lupaan sen kyllä vielä ottaa, mutta nämä poitsut on jo siihen totutettu. Kuvaajia ei ihan koko ajan saa ja tälläkin kerralla miltä kuvat ovat ei videokamera ollut matkassa, koska ajatuksena ei ollut mitään materiaalia saada.

Noh joka tapauksessa. Riiviöt eli Leija ja Bono on nyt tänään ensimmäistä kertaa ohjasajettu. Hienosti toimivat kumpikin, juoksutusvyötä piti ensin yrittää pukittelemalla saada pois, mutta nopeasti kumpikin sen hyväksyivät. Tämä viikko ohjasajetaan, ensi viikolla pitäisi sitten nousta selkään...

Fire ja Latte ovat samaten liikkuneet nyt ohjasajaen. Kummallekin on tulossa raspaaja, toivotaan että kummallakin rauhoittuu kuolaimen kanssa pelaaminen. Molemmat ovat kyllä niin super herkkiä suustaan, että pehmein mahdollinen kuolain käyttöön... Suoraa kumikuolainta suunnittelin kokeilevani molemmille. Tänään kävin jo Latten selässäkin, kerran se meinasi, että peruuttaen ja loikkien pääsee selässä roikkuvasta akasta, mutta kun se ei onnistunut niin loppuaika mentiin oikein mallikkaasti kaikissa askellajeissa pyöröaitausta ympäri.

Huomenna lähden HTK Hovin Jennin kanssa katsomaan blogissakin näkynyttä Bellaa. Hevoslauma saa pitää vapaata ja hommat jatkuvat perjantaina... :)

Näissä kuvissa Bono ja Leija siis oppivat sietämään takaa tulevaa liinaa. Liinan korkeutta vaihtelin jatkuvasti ja välillä päästin sen aivan alas, lähelle vuohista. Ennen ohjasajoa hevosen täytyy sietää tuo liina ja sen liikkeet joka kohdassa takajalkojansa.














1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu!(: -> http://peruspaiva-tallipaiva.blogspot.fi/2014/02/haaste.html

    VastaaPoista