sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Uudet ratsutettavat

Perjantaina ja lauantaina olin vastaanottamassa uusia ratsutettavia hevosia ja poneja.


3v Spirit the Dance, kotioloissa kutsumanimenänsä "Leija", on arabiristeytys-ori. Leija on täysin nimensä veroinen, se nimittäin suorastaan leijuu tarhassaan kaunista raviaan muiden laukatessa ja pukitellessa hurjana! Varsin pirtsakan oloinen pikkuherra. Leijan selässä ei ole vielä käyty, eli sen kanssa aloitetaan ihan alkeista.


3v Donellis Fair Finnegan eli "Bono" on connemara-ruuna. Tämä poni kyllä valloitti sydämeni samantien, sillä vaikuttaisi olevan kovin positiivinen asenne ihan kaikkeen! Hurjia pukkeja kyllä heittää tarhassaan, hui. ;) Bonon selässä on oltu ja käveleskelty taluttajan kanssa, siitä siis jatketaan!


7v connemara-tamma Bellindene Latte eli "Latte" tuli toivottavasti hieman pidemmäksikin aikaa ratsunoppiin. Se on perusratsutettu ammattilaisen toimesta ja kuulemani mukaan on aika etevä tamma. Ratsutuksen jälkeen se on kuitenkin ollut mammalomalla ja palailee nyt sitten hiljalleen takaisin työntekoon. Sen kanssa otetaan rauhallisesti nyt myös sen vuoksi, että viimeisen kerran se imetti juuri ennen tänne tuloa joten nyt tarkkaillaan myös turpoileeko nisät ja tehdään kaikkemme, että säästymme tulehduksilta. Toistaiseksi näyttäisi hyvältä ja Latte pidetään nyt viikon verran vain kivennäisellä, muita väkirehuja se ei saa jotta maidontuotanto pysähtyisi varmasti.


Tämä oripoika on tuttu jo ennestään. 5v arabi-ori Fire tuli treeniin pidemmäksi aikaa. Perusratsutettu, mutta viime syksystä saakka ollut ratsastamatta eli tämänkin kanssa on hidas ja rauhallinen aloitus. Paljon tarvitsisi saada lihasta ja kieltämättä vähän läskiäkin. Fireä en ehtinyt vielä eilen kuvata, mutta tässä ylläolevassa kuvassa se on viime kesän Sahyn arabinäyttelyssä most classic head -luokassa, voittaen luokkansa. Ihan noin puunatun näköinen se ei ole nyt talvikarvassaan, mutta ensi kesään mennessä sieltä kuoritaan taas näyttelytähti... ;)

Sellaisia kavereita nyt täällä! Tutti jatkaa luonani, Lucky lähtee 10.2 ja Pöyni lähti eilen. Pöynin kanssa jatkamme ponin kotitallilla. Lucky ja Tutti pyörähtävät 10.2 Hessi-tallilla harjoitusestekilpailuissa, Tutti saa vain tutustua uuteen paikkaan puomeja ja ristikoita ylittäen, Lucky hyppää 70cm (seuraava korkeus on 90cm ja liikaa vielä tässä kohtaa Luckylle) ja lisäksi Hessin Pirpana, tutummin "Lilli" tulee hyppäämään 70cm ja 90cm kanssani.

6 kommenttia:

  1. Vautsi mitä tyyppejä, todella kauniita ja komeita otuksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain ja mahtavia persoonia kaikki...! :)

      Poista
  2. Teetkö sä tätä ihan työksesi vai onko sulla jokin muukin työ? Poneja on niin hurjasti,että sulla on varmasti paljon töitä! :-D Hurjasti tsemppiä ja kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tätä ihan työkseni teen. :) Vielä ei ihan elantoa saa pelkästään tästä joten teen myös lähihoitajana sijaisuuksia eri paikoissa. Kyllä tässä hommaa piisaa!

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Tulen varmaan tuolloin 10.2 Hessille kuvaamaan :D

    VastaaPoista