sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Lucky: kisoissa

Eilen oli sitten Lucky-ponin ensimmäinen kisakoitos. Hyppykertojahan tällä ponilla oli näihin kisoihin mennessä kaksi, mutta poni on siihen nähden varsin etevä ja onhan se toki irtona hypännyt paljon. Luokat olivat silti pienet 50cm ja 70cm. Isompaa luokkaa arvoin jonkin aikaa ja lopulta jälki-ilmoittauduin siihen vasta kisapaikalla, mietin vain ponin jaksamista. Totesin sitten, että ilmoittaudun ja jos huonolta tuntuu 50cm radan jälkeen niin jätän starttaamatta.

Ihan ensiksi piti kuitenkin jännittää matkaa! Vedin ensimmäistä kertaa OMALLA autollani koppia, jossa oli hevonen sisällä... Lähinnä siis jännitin auton kestävyyttä. ;) Hyvinhän se veti, ainoastaan yhteen ylämäkeen alkoi vauhti uhkaavasti laskea. Kyllä tuo siis ihan laillinen yhdistelmä oli ja auton olisikin pitänyt jaksaa hyvin kevyt koppi ja yksi poni.

Kisapaikalla oli vastassa ihana vakkarihoitajani Sanni! Yksi murhe vähemmän, kun tiesin, että Sannilla on homma hanskassa ja tietää sanomattakin mitä pitää milloinkin tehdä. Poni sai olla jonkin aikaa loimet päällä kopissa heiniään mutustellen, kun lähdin katsomaan rataa. Rata oli simppeli ja lyhyt - sehän kelpasi meille!

Lucky ei inahtanutkaan, kun otin sen ulos kopista. Se itseasiassa hirnui tai hörisi kaksi kertaa koko kisapäivän aikana. Ei myöskään välittänyt oliko vieressä tai nenän edessä ruuna tai tamma, kaikista se oli kiinnostunut mutta ei ollut mitään pelkoa, ettäkö se olisi yhtään alkanut härveltämään. Todella hyvin käyttäytyvä poniori! Oriksi sitä ei tosin olisi uskonut kukaan...

Radat ovat näkyvillä videossa (miksihän muuten youtube pilaa videoiden laadun noin täysin, apua?). Ensimmäinen rata valitettavasti vähän pätkissä, mutta kuitenkin. Vähän voisin analysoidakin ratoja: 50cm sekä verkassa että radalla huomasi kyllä, että Lucky ei ottanut niitä kavaletteja ollenkaan tosissaan. Se roiskaisi esteiden yli sieltä täältä, ei keskittynyt tehtäviin ja vähän vain haahuili menemään. Radalla oli vaikeuksia heti alkuradasta, kun huonojen ja vetelien hyppyjen takia katosi myöskin ratarytmi ja sitten tultiin taas huonosti esteelle ja niin edelleen... Viimeiselle esteelle tuli kielto(!) joka johtui yksinkertaisesti siitä, että ratsastaja ei ollut verryttelyssä ratsastanut ponia kummallekin pohkeelle ja poni sitten livahti ulkopohjetta vasten esteen ohi. Tokalla yrittämällä mentiin ylikin. 70cm oli paljon parempi niin verkassa kuin radalla. Etenkin radalla hypyt olivat aivan mahtavia, tuohon toiseksiviimeiseen huonoon hyppyyn ja viimeiseen ristilaukasta vähän läheltä lähdettyyn hyppyyn asti.



Todella tyytyväinen olen sekä Luckyn käyttäytymiseen että hyppyihin. 50cm jätetään kyllä unholaan, ei ole mitään järkeä jatkossa noita pieniä kavalatteja edes näyttää Luckylle kisatilanteessa, kun se menee vaan haaveiluksi. Ajattelin, että se oli kuitenkin hyvä ottaa alle uudessa tilanteessa, uudessa maneesissa, uusien esteiden kanssa... Ja niin se varmasti olikin.

Toivotaan, että päästään pian uudelleen! Luckyn kanssa on kyllä niin helppo reissata, se kävelee suoraan koppiin, matkustaa hiljaa, kisapaikalla seisoo kopissa ihan tyytyväisenä (ainakin niin kauan, kun heinää on jäljellä) ja niin hoidettaessa kuin ratsastettaessakin sen käytös on täysi 10!

1 kommentti:

  1. Kyllä tommosta ponipoikaa kelpas hoitaa, kun oli niin lunki ja ihana! :)

    VastaaPoista