maanantai 30. joulukuuta 2013

Lucky ja Tutti: jumppaa ennen vapaita

Postauksen kuvista kiitos Veera Ahola!
Pidän tärkeänä sitä, että vapaapäiviltä takaisin töihin tullessa ponit jumpataan kevyesti, eikä heti niin sanotusti "lihaksia repien" ja helposti kipeyttäen. Samaten vapaille ei saisi jäädä heti rankan päivän jälkeen, esimerkiksi hyppytreenin tai rankemman koulutreenin jälkeen. Olen tämän suhteen aika "natsi" ja joskus se tuo vähän ongelmia, kun olisi esimerkiksi pitkä työvuoro estevalmennusta tai vaikka kisoja seuraavana päivänä ja itselleni ideaalein tilanne olisi antaa poneille sellaisena päivänä vapaata, mutta en halua korjailla jäykkiä lihaksia sitten myöhemmin pidemmälläkin aikavälillä.

Molemmat ponit ovat liikkuneet viikonloppuna aika rankasti ja hikoilleet korvia myöten vaikka kyse on ollut ihan vain perusratsastuksesta, mutta tehokkaasta sellaisesta. Tiedän myös, että huomenna tiistaina ponit ovat vapaalla, koska täällä päin on vähän ollut tapana aloitella rakettien ampuminen kamalan aikaisin enkä halua riskeerata itseäni enkä ponien mielenterveyttä. Keskiviikon ne vapailevat vielä myös, koska olen uuden vuoden vietossa muualla. Joten tänään oli juoksutuspäivä. Kahdella ohjalla saa jumpattua hyvin ilman, että ponit joutuvat kantamaan vielä ratsastajaakin selässään.

Kahden vapaan jälkeen aloittelen taas rauhallisesti, mutta rauhallinen ei todellakaan tarkoita tehotonta tai löysäilyä vaan se sisältää paljon käynnissä tehtäviä asioita: väistöjä, avoja, sulkuja, siirtymisiä askellajin sisällä ja esim. pysähdyksiä, peruutuksia. Ravissa sama homma ja yleensä annan ponien laukata eteen-alas pitkää, matkaavoittavaa laukkaa ihan vain kenttää ympäri ja purkaa energiaa sekä avata paikkoja.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti