tiistai 5. marraskuuta 2013

Uusi hevonen "Tutti"

Ihan ensimmäisenä päivityksiin liittyvä asia. Päivittelen paljon enemmän ja useammin facebook-sivuani kuin tätä blogia (jota ei ole niin kiva päivitellä ilman kuvamateriaalia) joten käykääs ihmeessä tykkäämässä ja seurailkaa sieltä:
https://www.facebook.com/pages/Equel/570025369722177

Luckyn työskentely on aika paljon maastakäsin tehtäviä asioita, eli kahdella ohjalla juoksutusta ja taluttelua, koska meillä ei ole vieläkään satulaa... Yksikään sovitetuista ei ole ollut täysin sopiva joten vielä täytyy yrittää etsiskellä. Tällä hetkellä sopivin on ollut Knightsin aika vanha yleissatula, mutta se oli 16,5" joten toki liian pitkä, sellaista 15,5-16" siis etsitään. Toinen aika hyvä oli Sydneyn yleispenkki, mutta siinä lähti etutoppaukset liian ylhäältä. Sama vika oli Batesissa, josta meinasin jo hihkua, että jes nyt löytyi satula sitten pitkäksi aikaa (muokattava). Noh, yritetään vaan vielä... Taidan ottaa kuvat Luckyn selästä tänään ja lähetellä niitä muillekin kuin Tampereen satulansovittajille, josko heiltä löytyisi vinkkejä.

Nitan meno on lähtenyt hienoon nousuun, heitin sille viime kerralla alaturpiksen vähän rajoittamaan sitä kuolaimella leikkimistä ja se auttoi. Enää ei hevonen maannut ohjalla vaan malttoi keskittyä työntekoonkin. Hienoa! Nitan kanssa keskitytään koko ajan siihen suoruuteen, etenkin vasemmassa kierroksessa jossa se mielellään ylitaipuisi ja sitten valuisi helposti ulos. Laukannostot ovat rauhoittuneet ja enää Nitan ei tarvitse rynnätä niihin. Väitän myös edelleen samaa mitä heti ensimmäisellä kerralla Nitalla ratsastaessani: tämä hevonen osaa hypätä! Silloin se oli vain jokin tunne, nyt se vahvistui. Se oli leiskauttanut tarhan aidastaan hienolla hypyllä ulos. Äkkiä maneesille ja esteitä eteen...

Väinö-poni on jatkanut samaan hyvään malliin kuin aikaisemminkin. Laukannostoihin on saatu terävyyttä. Jopa Väinön maha taitaa olla jo pienentynyt? Nyt ei Väinölläkään vain satulaa ole, koska sen rungoton alkoi valua niin rajusti kaulalle vaikka kuinka pienensi kaarta... Väinölle on vähintäänkin yhtä haastava löytää sopiva penkki kuin Luckyllekin.

Mutta eilen tulikin uusi hevonen! Tai kokonsa puolestahan se on ihan poni. "Tutti" on 5v suomenpienhevos-ruuna joka tuli hiomaan taitojaan. Se on perusratsutettu ja nyt täytyisi vain jatkaa siitä. Vaikutti varsin mukavalta pikkuhevoselta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti