perjantai 23. elokuuta 2013

Lakupeikko: Hienon hieno 3v oripoika "Peikko"!

Peikon kanssa oli tänään kenttäpäivä. :) Satula selkään ja menoksi sitten vain. Kenttäkin oli juuri pistetty kuntoon joten nyt oli hyvä pojan siellä tallustaa! Tallikäyttäytyminen on muuten parantunut hurjasti. Vielä toissapäivänä sai olla jatkuvasti komentamassa tallin lattian kaivamisesta ja on siellä pari kertaa olleet käytävän narutkin aikamoisella koetuksella, kun on jätkällä ollut vähän kiire pois... Tänään se seisoi jo kuin tatti, odotteli rauhassa että hain tarvittavat kamppeet satulahuoneesta ja oli muutenkin oikea kultapoika! Kyllä tekee nuorelle hevoselle vaan hyvää päästä tekemään töitä, purkaa sitä ylimääräistä touhotusenergiaansa johonkin järkevään tekemiseen. Peikolla on selvästi hyvä olla ja levollinen mieli.



Käytin nyt tätä Jenniltä opittua tapaa juoksuttaa. Toki aikaisemminkin olen juoksuttanut kahdella ohjalla, mutta jotenkin sitä jäi siihen goguen käyttämiseen "jumiin" kun se tuntui niin helpolta tavalta. Tämähän on vielä helpompi ja hevosystävällisempi, jos vain oma käsi on tarpeeksi nopea reagoimaan tarvittavasti. Ulkoa tuleva liina (joka tulee hevosen takaa käteeni) paitsi että säätelee asetuksen suuruutta, estää myös hyvin hevosta valumasta ympyrältä ulos (ja nyt kun näin sanon niin kyllä, tuossa alemmassa kuvassa se valuu, silloin on oma käsi ollut liian hidas reagoimaan). Samoin hevosen "raamia" saa säädeltyä paljon nopeammin ja helpommin.



Laukat olivat tänään todella hyviä. Vähän piti välillä jarrutella porttien kohdalla (ja ylemmässä kuvassa pitää vähän punkea laidunporttia kohti...), mutta muuten eteenpäinpyrkimys oli hyvä, hevonen liikkui omalla moottorilla.



Kyllä tuli hyvä mieli taas Peikon kanssa! Se edistyy hyvää vauhtia ja on a. laihtunut ja b. piristynyt. Kivaa! Ensi viikko menee aikalailla saman kaavan mukaan, jos saadaan järjestymään käydään hyppäämässä vielä maneesilla (irtona) mutta jos ei, saatetaan pistää pari estettä kentälle ja hypellä selästä käsin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti