sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Lucky koulukisoissa ja tulevaisuutta

Eilen kävimme Luckyn kanssa pyörähtämässä koulukilpailuissa Valkeakoskella.

Kovin aikaisin aamulla ei tarvinnut herätä, kuten yleensä viikonloppuna kisoihin lähtiessä, koska meidän startti oli aikataulun mukaan vasta 15:30! Puolenpäivän aikoihin lähdin kuitenkin tallille Susannan kanssa letittämään ponia ja pakkaamaan autoa. Sitten matkaan vain... Vähän jännitti kuinka auto pelittää, se kun hukkaa jäähdytinnesteitä jonnekin. Kävin kuitenkin purkillisen nesteitä hakemassa aamulla, jottei nyt tielle jäätäisi kuitenkaan...


Paikan päällä ponilta toinen heinäverkko pois (se on aikamoinen ahmatti ja olisi varmasti mutustanut molemmat verkolliset hetkessä!) ja ilmoittautumaan. Kisat olivat täysin aikataulussa ja minä huomasin laskeneeni jotenkin oman aikataulumme väärin, koska olimme aivan liian ajoissa paikalla... Noh, ponilla oli lämpimästi päällä ja heinää edessä, joten annoimme sen odotella kopissa (koppi oli kyllä aika lämmin, yhden hevosen koppi lämpiää kyllä hyvin nopeasti).

Otimme Luckyn kopista, kun verkka-aikamme alkoi lähestyä. Verryttely oli siis järjestetty maneesiin ryhmässä.




Ei muuta kuin poni kuntoon ja verryttelemään siis. Koeajoin muuten pari uutta juttua: nuo koulusuojat jotka Luckyllä näkyy kuvissakin jalassa ja videolla minun päälläni näkyvät sadechapsit. Ihan 10+ molemmat! Suojat istuvat todella hyvin ja tarrat ovat TODELLA pitävät. Sadechapsit taas pääsevät kyllä todella ahkeraan käyttöön. Ne pitivät ainakin tuulta todella hyvin, uskon että sadettakin. Vielä kun jossain myytäisiin vastaavia mutta vuorellisia... Suojat löytyivät Horzelta ja sadechapsit Hööksiltä.

Verryttelyssä Lucky jännitti alkuunsa todella kovasti ja oli aika työn ja tuskan takana saada se pehmeäksi ja sellaiseksi, ettei se reagoi heti todella isosti kaikkeen muutokseen mitä teen selässä (muutokset kuolaintuntumassa, pohkeen käyttö jne). Verryttely oli lisäksi todella ahdas... Ei paljon onnistunut siirtymisten teko, kun joku oli heti hännässä kiinni. Lucky on todella ihan käytökseltään, se ei pidä itsestään mitään mekkalaa ja keskittyy kohtalaisen hyvin työntekoon. Siksipä meitä ei paljon varottukaan - enkä sitä olisi pyytänyt, vain sellaisen normaalin etäisyyden seuraavaan ratsukkoon ja silmät selkään muillekin kuin itselleni. Noh, joitakin ympyröitä sai silti tehtyä ja laukkaa ehkä kierroksen verran kumpaankin suuntaan... Sitten pitikin mennä jo ulos odottelemaan vuoroaan.

Vähän harmitti huonolla verryttelyllä lähteä radalle, mutta yritin tsempata itseni ajattelemaan positiivisesti ja hakemaan koko ajan jotain hyvää ponin käytöksestä (josta ei mitään huono olisi löytynytkään!), ratsastuksestani ja ponin liikkumisesta... Loppujen lopuksi rata oli ihan siisti. Ei häikäisevä, mutta tasaisen... niin, siisti. Saimme kehuja muodon tasaisuudesta, käyntiosuuden rentoudesta, oikeiden teiden seuraamisesta ja ponin energisyydestä. Noottia tuli tahdista ja suoruudesta. Pisteet olivat tasaisesti 6-6,5, joitain 5,5 tuli myös (suoruus, esim. pysähdys kahdella uralla) ja käyntiosuudesta 7. Niin ja tuosta unohduksesta -2 pistettä. Prosentteja yhteensä 57,6%. Ihan kelvollinen suoritus, yli 60% oli tavoite ja se ei nyt ihan täyttynyt, mutta ponille lisää kokemusta ja ainakin tiedetään missä vaiheessa ollaan.

´

Vähän minussa on ollut aina sitä vikaa, että koulurata on sellaista paniikinomaista "äkkiä lopputervehdykseen" -ratsastusta. Siitähän tuo unohduskin tuli, ratsastin vain enkä ajatellut sen enempää... Ensi kerralla keskityn tähän ihan täysin ja ratsastan myös sen lopputervehdyksen hyvin. Keskityn jokaiseen osioon kerrallaan ja mietin valmiiksi, mitä teen seuraavaksi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sitten vähän mietteitä tulevaisuudesta. Lucky tulee lähtemään kotiin kuun vaihteessa. Todealla harmillista (meidän kaikkien puolesta) mutta oikeastaan kenestäkään meistä riippumatonta ja väistämätön asia. Se tulee mahdollisuuksien mukaan keväällä toivottavasti takaisin ja treenaamaan kohti kesän kilpailuja. Nyt kuitenkin koti kutsuu... Kovasti jään ponia ikävöimään, odottelinhan sen tuloakin vuoden päivät. Tällä hetkellä minulla ei ole mahdollisuutta ylläpitää tai ostaa yhtäkään ponia, Lucky olisi tänne kyllä saanut jäädä jos se mahdollista olisi. Tulot täytyisi saada ensin säännöllisiksi ja vielä ei ole töitä helmikuusta eteenpäin tiedossa ja ratsutuksista saadut pienet rahat hupenevat todella nopeasti jo pakollisiin laskuihin.

Samoin Pöyni lähtee kotiin, sen oli tarkoituskin olla vain tämä kuukausi. Pöynin kanssa jatkamme sitten sen kotitallilla.

Helmikuussa tulee kuitenkin laumaan vahvistusta ainakin yhden ponin ja mahdollisesti 1-2 hevosen muodossa... Niistä lisää, kun ne tulevat. Kovin innoissani olen, hienoja poneja ja hevosia on tarjottu ratsastettavaksi! Tutti jää tänne ja sen kanssa alkaa tiivis treenaaminen estepuolella. :) Tarkoitus olisi päästä mahdollisimman paljon sen kanssa harjoituskisoja kiertämään. Sille tekee hyvää nähdä muitakin paikkoja kuin kotitallin kenttä.

2 kommenttia:

  1. Itse hommasin horsewaren sadechapsit, jossa on fleecevuori. Ovat olleet ihan ehdottomat näillä pakkasilla ja pitää myös hyvin tuulta ja tihkusadetta. :) Jos olet facessa hevosmerkkitavaroiden kirpparilla niin sieltä saa tilattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä katselin niitä ja ihailin, melkein tilasinkin! Nää voitti sit kuitenkin sen takia, että ovat vain tuohon polven yläpuolelle - käyvät sitten keväällä ja kesäsateillakin :) Kisapaikoilla kivat, kun eivät tule saappaiden päälle... Mutta ne Horsewaren olisivat kyllä ehdottomat näille keleille! Samoin olen himonnut ihan nahkaisia kokochapseja.

      Poista