sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Lilli: Estetreeniä syyskuun helteessä

Hessin Pirpanan, eli "Lillin" kanssa harjoittelimme vielä kerran hyppyjä ennen 13.9 perjantain kantakirjausta. Etenkin sarja on se joka meille tuotti päänvaivaa - no ei tuota enää! Aloitettiin sarja 6,5m välillä, koska kantakirjauksessa sarjan väli laitetaan hevosen mukaan ja viime kisoissa sarja oli ekassa luokassa meille liian pitkällä välillä (7m), kun tokassa luokassa se jo tuntuikin ihan sopivalta. Lillillä on aika lyhyt, todella pyörivä laukka, jonka kaikkia vaihteita en ollut vielä löytänyt.

Alkuun tultiin toki pienemmillä korkeuksilla ja tällöin sarjaväli 6,5m oli oikein sopivan tuntuinen. Mutta kun esteet nousivat yli 80cm, jäi väli ahtaaksi ja vaikka tamma sieltä hienosti ja ketterästi ponnistikin, venytimme välin takaisin siihen seitsemään metriin. Lopulta esteet olivat 85cm pysty lävistäjällä, ja sarja a-osa 85cm ja
b-osa 90cm kuten ne ovat sitten kantakirjauksessakin.

Hieno tamma, nyt löytyi kyllä ne loputkin vaihteet! Lilli tarvitsee vain hieman enemmän aikaa lämmetäkseen. Sitten kaikki tuntui helpolta ja Lilli pomppaa vaikka vähän turhan läheltäkin todella ketterästi ja on hyvin rohkea. Ihanaa, kun se otti jotenkin niin tosissaan tuon hyppäämisen, katsokaa vaikka kuvista. ;)







Lakupeikon kanssa olemme viettäneet kevyempää jaksoa. Keskitymme käytöstapojen hyvänä pitämiseen ja siihen, että ori on käsiteltävissä ihan missä tilanteissa tahansa. Harjoittelimme eilen pyöröaitauksessa rentoutumista ja Jennin ohjeiden avulla sain pienin kosketuksin oripojan nukahtamaan. Siinä se roikotti päätään, lepuutti takajalkaansa, roikotti alahuultaan ja heijasi puolelta toiselle unessa, kun lihakset niin nykivät. Miettikää kuinka tärkeää tälläiset harjoitukset olisi stressaavalle, uusia asioita jännittävälle, kisahermoilijalle tai okei, ylipäätään ihan minkälaiselle hevoselle tahansa. Kisahermoilijallekin kun tämän opettaisi (kyllä, kaikille hevosille täytyy tälläiset asiat opettaa, ei ne automaattisesti tapahdu) niin voisiko kisajännittäminen hellittää hieman, mikäli tämän pystyisi tekemään sen myös siellä?

Mutta näihin rentoutuneisiin tunnelmiin, uusi jakso alkaa opiskeluissani ja rankat 2kk tulee olemaan. Huhhei, katsotaan kuinka ehdin blogia päivitellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti